Bir Bilmecem Var Çocuklar - 1.Aşama

Posted by Anıl | Posted in | Posted on 12:00

Efendim selamlar olsun.

Yepyeni bir konsept kazandırıyorum bloga. Sadece blog mu kazanacak? Tabii ki değil. Artık siz sevgili ve sadık okuyucularını da düşünüp, onlara da kazandıracak.

Son Pazartesi Notları'nda değinmiştim aslında. Uzun süredir vardı aklımda ve artık harekete geçmenin vakti geldi. Konuyu açmak gerekirse... Bu blog artık takipçilerine - ki aslına bakarsanız geçerken uğramış olmanız bile yetebilir - DVD kazandırıyor. Her ayın tarafımdan belirlenecek bir günü blogda yöneltilen soruya cevap verenler arasından en şanslı olanı DVD arşivini genişletme fırsatı bulacak. Peki bu nasıl olacak?

İşte onu ben de bilmiyorum :) Bu yazının amacı da sizin yardımlarınızla konsepti zenginleştirmek. Bir Bilmecem Var Çocuklar konsepti başlamadan önce iki aşamadan geçmek zorunda. Şu an ilk aşamadan bahsedeceğiz. Sizlerden ricam yarışma sorularının nasıl olacağı konusunda önerilerde bulunmanız... Benim aklımda bir tane var mesela: Ünlü yabancı isimlerin çok eski fotoğraflarını tahmin ettirebilirim. Daha yaratıcı, daha çözümcü bir fikir çıkarsa kendi fikrimden DeLorean hızında cayabilirim.

Soru tarzına karar verdik mi? O halde karar vermemiz gereken bir konu daha var. Verilecek olan ödül soruya doğru cevabı veren ilk kişiye mi gitmeli, yoksa bu duruma çekiliş mi karar vermeli? Şayet ikinci seçenekte karar kılınırsa noterle uğraşamayacağım için benim parmaklarıma güvenmekten başka çareniz kalmayacak. Parmaklarımı o kader anında videoya çekebilirim tabii. Evet, yapabilirim bunu :)

İlk aşama böyle sevgili canlar. Bu konu üzerinde mutabakata varıldıktan sonra sıra ikinci aşamaya gelecek - ki ikinci aşamada alınacak karar çok daha zevkli olacak. Onu sonra açıklarım.

- ARMAĞAN EDİLECEK FİLM TÜRÜNE KARAR VERİLECEK!

NOT: Dayanamadım, ne yapayım!

Comments (9)

yaşasın diyorum o halde ben :))

peki genel kültür anlamında mı olacak bu sorular yoksa bir ana başlık olacak mı diye merak ettim misal sinema gibi :))

bana sorarsan genel kültür olsun derim...

ödül verme sistemi ise ilk doğru cevabı verecek kişi şeklinde olsun. çekiliş vb durumlarla başına iş alma derim :))

armağan edilecek ödülün kararını da sen ver düzenleyici olarak. bizlere bırakırsan ohooo neler isteriz neler :))

Size soruyorum tabii ki :)

Dediğim gibi benim aklımda bir fotoğraf vermek ve o fotoğrafın kime ait olduğunu tahmin etmenizi istemek vardı. Siz genel kültüre hitap eden sorular istemişsiniz, olabilir tabii :)

Armağan edilecek ödüle de tabii ki ben karar vereceğim :) Sadece sonraki aşamada tür tercih etmenizi siteyeceğim. Klasikler, bağımsız sinema, Uzak Doğu, Hollywood gibi...

Ödül doğru cevabı ilk veren kişiye gitmeli bence, öbür türlüsü daha çok şans oluyor çünkü.

Genel kültür sorusu sormanın kötü yanı wikipedia, ünlü isimleri fotoğraflarından tahmin etmek mantıklı gibi :)

@Selim Ensar Pınar,

Açıkçası soru-cevap yönteminden ben de uzak durmak istiyorum. Belirttiğiniz gibi internet üzerinde zilyon adet sözlük, ansiklopedi vb var. Neticede benim bir çıkarım olmayacak. Ödüller nihayetinde bir sahip bulacak ama adil olmalı hepsinden öte :)

Önerileri dinlemeye devam tabii :)

bencede wiki var genel kültür olmasın eğer olacaksa sen seçmen lazım kazananı.
eger fotograf olursa ilk bilen alsın dvdyi ozman fazla kopya sansıda kalmıo dimi:D

@comicoserio,

Öyle vallahi Kadir :) Soru sormayacağım sanırım. O yüzden genel-kültür seçeneği de rafa kaldırılacak sanırım. Dün Twitter'dan da çok güzel iki öneri geldi. Öneri sahibinden fikrini blogda da dillendirmesini rica ettim ama şimdilik ses seda yok :) Ben özet geçeyim en iyisi:

- "önerimi sunuyorum, ünlü fotoğrafları yerine filmlerden kareler koyup o filmin tahmin edilmesini isteyebilirsin mesela :)"

- " aklıma bişey daha geldi onu da yazayım:) replikler sorabilirsin mesela, bu replik hangi filmden gibi ?

Fikirler http://birazsoylebirazboyle.blogspot.com 'un sahibinden. Buradan da teşekkür edeyim kendisine. Fikirleri harika :)

Ses seda veriyorum ve fikirlerimi burada da paylaşıyorum o zaman :)

Madem dvd hediyesi var sorularda tamamen sinema kültürü arayabilirsin. Mesela filmlerden kareler koyup o filmin tahmin edilmesini isteyebilirsin ya da replikler sorabilirsin mesela, bu replik hangi filmden gibi ? :)

evet bence de filmden fotoğraflar koyabilirsin ama öyle çok belli edecek olanlarından değil, zor olsun azcık :) ya da mesela bir filmden fotoğraf koyar bi de ünlü birinin fotoğrafını koyarsın ikisini de doğru bilen ilk kişiye ödülü verirsin. ne zorluk seven insanmışım ha, ama zor olursa daha eğlenceli olur bence. :)

@arcoiris,

Bence de. Ne kadar zor, o kadar iyi :)