Final Dediğin...

Posted by Anıl | Posted in | Posted on 23:15

...Lost'un yaptığı gibi olmaz tabii ki. Dexter'in 4.sezonundaki gibiyse yıllar boyunca akıldan çıkmaz ama...
Dexter'in bölümlerini biriktirerek izlemeyi seviyorum ben. Geçtiğimiz eylül ayında, askere gitmeden evvel, başlamıştı 4.sezon... Sezonun son bölümü yayınlandığı gün ben asker ocağına teslim olunca, haliyle izleme faslı askerlik dönüşüne ertelenmişti.
Dexter'i sevmek için kuşkusuz çok sebebiniz var. Bunların başını karakterlerin derinliği çekiyor. Onları - özellikle Dexter Morgan'ı - izlerken empati yeteneğiniz tavan yapıyor ve bir anda kendinizi dizinin kahramanlarından biri gibi görebiliyorsunuz. Hepsinden öte o kadar gerçeğe yakınlar ki kaptırıveriyorsunuz işte kendinizi. Bir seri katile bile sevgi besleyebiliyorsunuz, daha ne olsun?
Dexter son yıllarda takip edilebilecek diziler listesinin en tepesinde bir yer edindi kendine, buna şüphe yok. Ancak konu bu değil... Bu dizi yakında düzenlenecek olan Emmy ödüllerinde "en iyi drama" dalında ödülü kapacak. Öyle bir 4.sezon koydular ki ortaya, bu başarı ile taçlanmayı fazlasıyla hak ediyorlar.
Dizi alemine fırtına gibi girip her geçen sezon temposunu kaybeden sayısız yapım var. Geride bırakılan her sezonu bir öncekinden iyi olanların sayısı ise bir elin parmaklarını geçmiyor. Supernatural bunlardan biri mesela... Bir diğeri de Dexter işte. Yayınlanan son bölümün final dakikalarında yaşananlardı beni bu satırları yazmaya iten. Şaşkınlıktan farkında bile olmadan parmaklarımı ısırtan, ilk defa bir dizi uğruna göz pınarlarımı dolduran final... 5.sezon bitimindeki muhtemel kaçınılmaz sona zemin hazırlayan final...
Önümüzdeki eylül ayında Dexter son sezonuyla ekranlara dönecek. O daha da muhteşem olacak ve Dexter kendine dizi tarihinde sağlam bir yer edinecek. Hâlâ izlememiş olanlar varsa, eylüle kadar arayı kapatma fırsatı ellerinde...
Büyüksün Michael C. Hall...

Comments (1)

son sezonu mu olacakmış dexter'ın 5. sezon? bilmiyordum, aslında mantıklı, uzatmadan bitirecek adamlar işte demek zirvedeyken. ama özlerim. supernatural'ın da son sezonu olacak 6. sezon büyük ihtimal (zaten aslında 5'in sonuncu olması gerekiyordu da uzattılar), bu durumda devam eden adam gibi dizi gitgide azalıyor.